En kontainer med håp

On juni 5, 2014 by Jannicke


Rullande Draum har siden høsten 2013 jobbet sammen med Imagina Film for å lage en dokumentar som tar for seg forskjellen på livet med funksjonsnedsettelse i Norge og i Guatemala. I forbindelse med denne dokumentaren ville vi gjerne vise hvor mye utstyr som blir avskrevet her i Norge kan bety for folk i Guatemala.

I forkant av innspillingen i Guatemala tenkte vi å samle inn litt utstyr som film-teamet kunne ta med seg over. Først av alt må vi få takke alle dere som har gjort dette mulig, spesielt Kjetil, Paul og Rune. Jeg er veldig glad det finnes mennesker som dere!

Vi hadde avtalt med to proteseklinikker, Ortopediservice i Kristiansand og Sophies Minde i Oslo, og rullestolprodusenten HandiCare på Lillehammer at dersom de hadde noe utstyr til overs så kunne vi få ta det med til Guatemala. Vi avtalte en dag for å hente, og reiste til Oslo og Lillehammer med en liten Golf i den tro at vi kunne få plass til utstyret de hadde samlet sammen til oss der. Tilsammen på de to proteseklinikkene fikk vi over 25kg med protesedeler. Dette er deler som de i Guatemala kan bruke til å bygge nye proteser, delene er svært vanskelig å få tak i der og må importeres. En protese koster mange årslønner  og de fleste familiene er avhengig av å ha en sponsor som donerer nok penger til dette.

Vi fikk en veldig fin velkomst hos Handicare. Vi har vært der tidligere også, for å presentere Rullande Draum og flere av de som jobber der kjente oss igjen fra sist gang. Vi ble helt overveldet over alt de hadde samlet sammen for oss. Vi fant fort ut at å få plass i Golfen kunne vi bare glemme. Vi satt dermed i gang jakt på bil og sjåfør for å få hentet utstyret senere samme uke. Vi ville jo hente det så fort som mulig. Vi gikk igjennom alt de hadde klart til oss for å forsikre oss om at det var ting som kunne brukes i Guatemala, og rosa post-it lapper ble festet på alt vi trodde de kunne få bruk for.

Vi fikk så mye utstyr at det nesten fylte opp den største bilen man kan kjøre på et klasse B sertifikat. Tre menn kjørte opp tidlig på morningen fra Kristiansand til Lillehammer, fylte bilen og kjørte ned igjen samme dagen. Huset vårt ble fylt opp av rullestoler, rullatorer og rullestolhjul.

Ettersom det er begrenset hvor mye man får sendt på flyet av rullestoler er huset vårt enda fylt opp av diverse utstyr. Jobben som gjenstår nå er å få pakket det i en kontainer og finne midler til å få sendt denne kontaineren over til Guatemala. Vil du være med å støtte denne sendingen? Gå inn her for å lese om hvordan du kan støtte oss økonomisk, eller eventuelt send oss en mail dersom du har utstyr vi kan fylle kontaineren med.

Her kan du se det som vi fikk med over på denne flyreisen